Roladki indycze z papryką i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso rozbij przez folię spożywczą na kotlety. Oprósz solą i pieprzem.Odstaw w chłodne miejsce. Cebulę posiekaj. Kurki umyj, oczyść, przkrój na mniejsze kawałki i razem z cebulą wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem. Podsmaż do miękkości. Ostudź, przypraw solą i pieprzem, a następnie połącz z posiekaną natką pietruszki.
2.Kotlety rozłóż, na nich połóż po strąku osączonej z zalewy paprykę. Na papryce połóż przygotowany farsz z kurek i cebuli. Zwiń starannie w roladki (ewentualnie zepnij wykałaczkami). Roladki panieruj w roztrzepanym jajku i bułce, po czym podsmaż na rumiano z każdej strony na rozgrzanym oleju.
3.Podsmażone roladki przełóż do naczynia do zapiekania i polej tłuszczem, na którym się smażyły. Piecz jeszcze 20-30 minut w 180 st. Podawaj np. z ryżem i ulubioną surówką.
Komentarze