Roladki indycze z papryką i kurkami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mam spory zapas kurek, dlatego wymyślam z nimi wciąż nowe dania. Roladki polecam, sprawdzą się przy każdej okazji :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 sznycle z indyka
    4 strąki papryki marynowanej
    300 g kurek
    1 cebula
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    jajko i bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki indycze z papryką i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki indycze z papryką i kurkami 1. Mięso rozbij przez folię spożywczą na kotlety. Oprósz solą i pieprzem.Odstaw w chłodne miejsce. Cebulę posiekaj. Kurki umyj, oczyść, przkrój na mniejsze kawałki i razem z cebulą wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem. Podsmaż do miękkości. Ostudź, przypraw solą i pieprzem, a następnie połącz z posiekaną natką pietruszki.
  • Roladki indycze z papryką i kurkami 2. Kotlety rozłóż, na nich połóż po strąku osączonej z zalewy paprykę. Na papryce połóż przygotowany farsz z kurek i cebuli. Zwiń starannie w roladki (ewentualnie zepnij wykałaczkami). Roladki panieruj w roztrzepanym jajku i bułce, po czym podsmaż na rumiano z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • Roladki indycze z papryką i kurkami 3. Podsmażone roladki przełóż do naczynia do zapiekania i polej tłuszczem, na którym się smażyły. Piecz jeszcze 20-30 minut w 180 st. Podawaj np. z ryżem i ulubioną  surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować