Roladki drobiowe faszerowane cukinią z dodatkiem sera żółtego

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Roladki drobiowe faszerowane cukinią z dodatkiem sera żółtego, całość po podsmażeniu duszona w utartej cukinii. To pyszny pomysł na obiad i wykorzystanie tego wspaniałego sezonowego warzywa.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1 młoda średniej wielkości cukinia
    sól, pieprz
    plasterki sera żółtego
    czubryca zielona
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe faszerowane cukinią z dodatkiem sera żółtego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki drobiowe faszerowane cukinią z dodatkiem sera żółtego 1. Młodą cukinię myjemy i odcinamy końce. Następnie bez obierania trzemy na tarce o dużych oczkach.
    Filety przecinamy jak na kotlety i rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem oraz czubrycą zieloną. Na każdy rozbity płat kładziemy na środek plasterek sera żółtego a następnie dajemy utartej cukinii. Reszta cukinii zostanie do późniejszego duszenia roladek. Gotowe plastry drobiowe zwijamy i spinamy wykałaczkami lub wiążemy dratwą. Patelnię rozgrzewamy i dajemy trochę oleju, kolejno kładziemy roladki i obsmażamy je z każdej strony. Do obsmażonych roladek dodajemy pozostałą utartą cukinię, zmniejszamy ogień i pod przykryciem dusimy ok. 5 min. Po tym czasie odwracamy roladki na drugą stronę i też dusimy ok. 5 min. Gotowe roladki kroimy na plastry i podajemy wraz z duszoną z nimi cukinią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Filet z kurczaka Kurczak Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować