Roladka drobiowa z żurawiną i serkiem wiejskim

5 (193 ocen)

Soczysta i delikatna roladka z piersi kurczaka z dodatkiem mieszanki suszonej żurawiny z wiśniami oraz serka wielskiego.

Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś kurczaka
    2 łyżki suszonej żurawiny z domieszką wiśni
    2-3 łyżki serka wiejskiego
    sól , pieprz
    olej do smażenia
    folia spożywcza
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladka drobiowa z żurawiną i serkiem wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.Rozcinamy mięso w połowie nie do końca ( tak by powstała jeden duży , cieńszy kawałek mięsa)
    Rozbijamy delikatnie by nie podziurawić mięsa.
    Oprószam solą i pieprzem.Na jeden z końców kładziemy grubą warstwę serka wielskiego oraz żurawinę. Zwijamy ścisło roladkę.
  • 2. W garnku zagotowujemy wodę ( tyle by zakrywała mięso) , pierś zawijamy szczelnie w folię spożywczą , wkładamy do wrzątku , gotujemy 5 min.
  • 3. Na patelni grillowej ( ew. jeśli nie posiadamy to zwykłej) rozgrzewamy troszkę oleju , odwijamy z foli pierś , przekładamy na patelnie grillujemy z każdej strony na rumiano.
    Podajemy pokrojoną w plastry jako przystawka lub dodatek do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować