Roladka drobiowa z żurawiną i serkiem wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.Rozcinamy mięso w połowie nie do końca ( tak by powstała jeden duży , cieńszy kawałek mięsa)
Rozbijamy delikatnie by nie podziurawić mięsa.
Oprószam solą i pieprzem.Na jeden z końców kładziemy grubą warstwę serka wielskiego oraz żurawinę. Zwijamy ścisło roladkę.
2.W garnku zagotowujemy wodę ( tyle by zakrywała mięso) , pierś zawijamy szczelnie w folię spożywczą , wkładamy do wrzątku , gotujemy 5 min.
3.Na patelni grillowej ( ew. jeśli nie posiadamy to zwykłej) rozgrzewamy troszkę oleju , odwijamy z foli pierś , przekładamy na patelnie grillujemy z każdej strony na rumiano.
Podajemy pokrojoną w plastry jako przystawka lub dodatek do obiadu.
Komentarze