2 małe piersi z kurczaka
½ kulki mozzarelli
½ pomidora
6-8 listków świeżej bazylii
Sól, pieprz do smaku
¼ łyżeczki suszonej bazylii
1 jajko
Mąką i bułka tarta do panierowania
Olej do smażenia
Roladka caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć i osuszyć. Rozkroić i delikatnie rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Obsypać bazylią suszoną. Umytego pomidora pokroić na średniej grubości plastry. Mozzarellę pokroić w takie same plastry.
2.Na płaty mięsa ułożyć osuszone listki bazylii
3.Następnie na przemian układając dać ser i pomidora. Zwinąć w roladkę, zabezpieczyć wykałaczkami.
4.Panierować w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Przed podaniem wyjąć wykałaczki, smacznego!
Komentarze