Roladka caprese

5 (1 ocen)

Zapraszam:)

Składniki:

  • 2 małe piersi z kurczaka
    ½ kulki mozzarelli
    ½ pomidora
    6-8 listków świeżej bazylii
    Sól, pieprz do smaku
    ¼ łyżeczki suszonej bazylii
    1 jajko
    Mąką i bułka tarta do panierowania
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladka caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Rozkroić i delikatnie rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Obsypać bazylią suszoną. Umytego pomidora pokroić na średniej grubości plastry. Mozzarellę pokroić w takie same plastry.
  • image-0o5oe52 2. Na płaty mięsa ułożyć osuszone listki bazylii
  • image-1rhkwn6 3. Następnie na przemian układając dać ser i pomidora. Zwinąć w roladkę, zabezpieczyć wykałaczkami.
  • image-1t7mlrx 4. Panierować w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Przed podaniem wyjąć wykałaczki, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mozzarella Pomidor Bazylia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować