Kurczak a la caprese

  • wyświetlono: 6702 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Delikatne mięso z piersi z kurczaka zapiekane ze smakami tradycyjnej włoskiej sałatki na bazie świeżych, dojrzewających w słońcu pomidorów, pachnącej, aromatycznej bazylii i sera prosto z Italii.

Ewelina Marcin
  • 60min

Składniki

2 pojedyncze piersi z kurczaka
240g mozzarelli
2 pomidory
14 liści świeżej bazylii
masło do wysmarowania formy
sól
pieprz
słodka czerwona papryka


Sposób przygotowania przepisu:

Kurczak a la caprese

  • image-0lk80s31. Każdą z piersi kurczaka naciąć poprzecznie w siedmiu miejscach, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na około 30 minut.
  • 2. Pomidory pokroić w plastry (14 plastrów), mozzarellę również pokroić na 14 plastrów.
  • image-1ffoffl3. Piersi przełożyć do formy wysmarowanej masłem, każde nacięcie wypełnić plastrem sera, pomidora i liściem bazylii.
  • 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylafilet z kurczakamozzarellabazyliapomidorszybki obiadtani obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: zuzia042

poniedziałkowe A 'la spaghetti

To danie wymyśliłam kiedy brakowało...

Żeberka a la bigos.

Dodane przez: Waldek

Żeberka a la bigos

Kto lubi bigos pokocha tą potrawę...

Bigos a`la Igraszki Losu

Dodane przez: igraszki losu

Bigos a`la Igraszki Losu

Tak, wiem każdy ma swój przepis...

Spaghetti a la Dominikana

Dodane przez: PolskaGotuje

Spaghetti a la Dominikana

Spaghetti a la Dominikana / Espagueties...

leczo

Dodane przez: ScaryCanary

Leczo a la ScaryCanary

leczo,mimo,ze tradycyjnie wegierskie,chyba...

Parówki a la stroganoff

Dodane przez: PolskaGotuje

Parówki a la stroganoff

Parówki a la stroganoff

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE