Kurczak a la caprese

4.5 (187 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Delikatne mięso z piersi z kurczaka zapiekane ze smakami tradycyjnej włoskiej sałatki na bazie świeżych, dojrzewających w słońcu pomidorów, pachnącej, aromatycznej bazylii i sera prosto z Italii.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    240g mozzarelli
    2 pomidory
    14 liści świeżej bazylii
    masło do wysmarowania formy
    sól
    pieprz
    słodka czerwona papryka


Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak a la caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0lk80s3 1. Każdą z piersi kurczaka naciąć poprzecznie w siedmiu miejscach, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na około 30 minut.
  • 2. Pomidory pokroić w plastry (14 plastrów), mozzarellę również pokroić na 14 plastrów.
  • image-1ffoffl 3. Piersi przełożyć do formy wysmarowanej masłem, każde nacięcie wypełnić plastrem sera, pomidora i liściem bazylii.
  • 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Filet z kurczaka Mozzarella Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować