Pasta kanapkowa z wątróbki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta i pyszna pasta kanapkowa. Posmakuje nawet osobom nielubiącym wątróbki. To właśnie dzięki niej przekonałam się do tego składnika.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -250 g wątróbki drobiowej
    -1 mała cebula
    -4 łyżki oleju rzepakowego
    -majeranek
    -sól, pieprz
    -natka pietruszki
    -mąka pszenna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Pasty Pasztet

Pasta kanapkowa z wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na 2 łyżkach oleju rzepakowego. Przełożyć do miseczki.
    Wątróbkę umyć, oczyścić, pokroić w mniejsze kawałki. Resztę oleju rozgrzać na patelni. Wątróbkę obtaczać w mące i smażyć do zbrązowienia. Przełożyć do cebuli. Gdy składniki ostygną posypać majerankiem, pieprzem i opcjonalnie solą (ja nie używam). Całość zblendować na gładką masę.
    Pietruszkę posiekać, dodać do pasty i dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka Podroby Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować