Rolada z indyka ze szpinakiem i serem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo smaczna rolada z indyczego fileta, faszerowana szpinakiem i serem.

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z indyka 1 kg

    Farsz:

    szpinak mrożony 50 dag
    czosnek 2-3 ząbki
    cebula 1 szt.
    ser mozzarella większe kule 25 dag
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    oregano do smaku
    przyprawa do kurczaka do smaku
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Przekąski

Rolada z indyka ze szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z indyka ze szpinakiem i serem. 1. Filet z indyka nacinamy tak żeby powstał jeden duży płat mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Szpinak rozmrażamy, odciskamy z wody i smażymy na maśle. Dodajemy drobno pokrojony i roztarty czosnek, cebulę, doprawiamy pieprzem, oregano i solą. Szpinak smażymy tak żeby jak najwięcej odparowało wody. Usmażony układamy na rozłożonym filecie. Robimy margines z każdej strony fileta taki około 1 cm. Układamy pokrojony w kawałki ser. Całość zwijamy w roladę. Posypujemy przyprawami po wierzchu rolady. Zwiniętą roladę wkładamy do brytfanki, dodajemy troszkę masła klarownego i pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu rolada niech troszkę przestygnie w piekarniku.

    Smacznego!!!

Porady

Roladę możemy podawać jako danie główne z ziemniakami i sosem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować