Roladki ze szpinakiem i fetą są smaczne, soczyste i proste do przygotowania. Pieczone w piekarniku są dużo zdrowsze i mają dużo mniej kalorii od smażonych.
60 min
Dla 4 osób
Składniki:
4 sznycle z indyka
200 gram mrożonego szpinaku
100 gram sera feta
1 ząbek czosnku
Sól, pieprz
Przyprawa do indyka
Słodka i ostra papryka
Olej do smażenia
Pieczone roladki z indyka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, dodajemy mrożony szpinak i smażymy na wolnym ogniu do momentu odparowania wody ze szpinaku. Do ostudzonego szpinaku dodajemy ser fetę oraz przeciśnięty ząbek czosnku, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem, całość dokładnie mieszamy. Sznycle z indyka rozbijamy tłuczkiem, oprószmy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką. Na każdy kawałek mięsa nakładamy porcję farszu i zwijamy roladki składając boki do środka. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, wierzch posypujemy przyprawą do indyka, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze