Pieczone roladki z indyka ze szpinakiem

4.45 (158 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Roladki ze szpinakiem i fetą są smaczne, soczyste i proste do przygotowania. Pieczone w piekarniku są dużo zdrowsze i mają dużo mniej kalorii od smażonych.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 sznycle z indyka
    200 gram mrożonego szpinaku
    100 gram sera feta
    1 ząbek czosnku
    Sól, pieprz
    Przyprawa do indyka
    Słodka i ostra papryka
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.45 (158 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Pieczone roladki z indyka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, dodajemy mrożony szpinak i smażymy na wolnym ogniu do momentu odparowania wody ze szpinaku. Do ostudzonego szpinaku dodajemy ser fetę oraz przeciśnięty ząbek czosnku, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem, całość dokładnie mieszamy. Sznycle z indyka rozbijamy tłuczkiem, oprószmy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką. Na każdy kawałek mięsa nakładamy porcję farszu i zwijamy roladki składając boki do środka. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, wierzch posypujemy przyprawą do indyka, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować