Rolada ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Rolada ze szpinakiem

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 450 g mięsa mielonego
    1 ziemniak
    2 łyżki bułki tartej
    szczypta cynamonu
    szczypta hyzopu
    szczypta oregano
    pieprz
    sól
    pieprz ziołowy staropolski

    150 g szpinaku
    pół małej cebuli
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz

    podwędzany bekon w plastrach
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada ze szpinakiem 1. Szpinak przysmażamy z cebulką i czosnkiem aż do odparowania nadmiaru płynu, studzimy.
    Mięso przekładamy do miski, dodajemy starty na tarce ziemniak, bułkę tartą i przyprawy.
    Na folii spożywczej rozkładamy plastry bekonu równiutko w prostokąt. Wykładamy równomiernie mięso, rozklepujemy i na wierzch wykładamy szpinak też równą warstwą.
    Następnie przy pomocy folii zwijamy roladę w rulon i przekładamy do formy, keksówki.
    Pieczemy w temp 200 st ok 45 min. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować