Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą

4.5 (186 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Szpinak uwielbiam i mogę go jeść w rożnych kombinacjach, szczególnie świeży. Polecam roladę ze szpinakiem i serem feta. Indyk jest delikatny i dietetyczny.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 70 dkg filetu z indyka
    60 dkg szpinaku świeżego
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    5 dkg sera feta
    przyprawa do kurczaka
    15 dkg boczku wędzonego
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • płat mięsa doprawiony 1. Filet z indyka nacinam tak żeby powstał jeden duży płat mięsa. sole, pieprzę, posypuje przyprawą do kurczaka.
  • szpinak z serem na płacie mięsa 2. Szpinak dokładnie myję, kroję na mniejsze części i przesmażam na maśle klarowanym. Dodaję sprasowany czosnek, doprawiam pieprzem i niewielką ilością soli.Szpinak przekładam na sitko żeby odsączyć go z wody. Układam na filecie na całym płacie zostawiając po jednym centymetrze z każdego boku. układam kawałki sera feta.
  • rolada zwinięta obtoczona boczkiem 3. Zwijam z krótszego boku w roladę. Boczek wcześniej zamroziłam i pokroiłam na cienkie plastry maszyna do chleba. Obłożyłam roladę plastrami boczku. Związałam roladę sznurkiem wtedy lepiej się będzie trzymać. Przesmażyłam ją z każdej strony na maśle na patelni żeby się przyrumieniła, podlałam ją niewielką ilością wody.. Przełożyłam do brytfanny, i piekłam pod przykryciem w piekarniku temp 200 stopni 45 minut. Po wyłączeniu zostawiłam ją na chwilę w piekarniku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
ROLADA ZE SZPINAKIEM I FETĄ

To może cię zainteresować