Bananowe pankejki to doskonały pomysł na śniadanie. Jest proste i szybkie w przygotowaniu a do tego sycące i dające dużo energii a w dodatku bez glutenu.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
2 dojrzałe banany
4 jajka
pół łyżeczki proszku do pieczenia
100 gr malin
2 łyżki miodu
Bananowe pankejki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banany obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem w misce.
Do jajek dodajemy proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy.
Łączymy jajka z bananami, dobrze mieszamy i smażymy.
Smażymy z obu stron na minimalnej ilości oleju.
Malinową konfiturę przygotowujemy w rondlu z zagotowania malin z miodem pamiętając o tym aby co chwilę ją przemieszać.
Pankejki układamy po 3-4 sztuki jeden na drugim i polewamy konfiturą.
Komentarze