Rolada serowa

4.5 (167 ocen)

  • 60 min

Jest to smaczna rolada na imprezę jak i na co dzień ja ją robię na kanapeczki zamiast kupować sztuczne wędliny w sklepie dostałam od swojej kierowniczki

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 30dkg sera żółtego
    - 3 jajka
    - mały majonez (220g)

    Masa:
    - 0,5 kg mięsa mielonego drobiowego
    - jajko
    - Koper krojony ( świeży lub mrożony)
    - sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Rolada serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser starkować na dużych oczkach. Potarkowany ser wymieszaj z 3 jajkami i majonez. Masę wyłóż na blachę ( z kuchenki) wyścieloną pergaminem piecz ok 30min. w temp. 180
    W tym czasie wymieszaj mięso mielone (Pierś drobiowa zmielona) z jajkiem,koperkiem i przypraw do smaku solą i pieprzem.
    Lekko ciepłe ciasto serowe delikatnie zdejmij nożem z papieru i przełóż na nowy kawałek pergaminu. Rozsmarować na nim masę mięsną i zwinąć w roladę. Gotową roladę zawijamy w papier i skręcamy na brzegach robiąc cukierek. Wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze 30min.

    SMACZNEGO!!!!!

Porady

Lepiej zaglądać by się nie przypaliło i najlepiej wychodzi z sera gouda

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować