Rolada o smaku czarnej porzeczki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

pyszna lekka rolada w połączeniu czarnych porzeczek z bitą śmietaną naprawdę rewelacja

  • Łatwy

Składniki:

  • - śmietana kremówka 30 %: 0.5 litra
    - czarne porzeczki: 200 gramów
    - cukier: 8 łyżek
    - Żelatyna: 5 łyżeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rolada o smaku czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. składników na ciasto(biszkopt) nie podaje,bo to jest według przepisu którego już podawałamhttp://kuchnia.bohttp://kuchnia.bobyy.pl/przepis/rolada-truskawkowa-6
    krok po kroku
  • porzeczki 2. czarne porzeczki opłukujemy wrzucamy do garnka razem z cukrem,mieszamy tak żeby się chwile pogotowały
  • czarne porzeczki 3. po tym czasie przecieramy przez sito,i dodajemy żelatyne rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody,zostawiamy do lekkiego stężenia
  • rolada 4. śmietane ubijamy i dodajemy porzeczki mieszamy wykładwmy na rolade i zwijamy
  • rolada 5. dekorujemy wg własnych upodobań
  • rolada porzeczkowa 6. wstawiamy do lodówki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Zdobywca nagrody

tort smerfy

To może cię zainteresować