Galaretka z czarnej porzeczki

4.51 (190 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób

Najbardziej lubię truskawki....ale czarna porzeczka też jest cudna. Pachnąca, ma piękny kolor....i smakowita. Polecam galaretkę w słoiczkach.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 2 kg porzeczki czarnej
    1 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.51 (190 ocen)

Galaretka z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki dokładnie oczyścić z szypułek i umyć. Nalać szklankę wody do garnka i wsypać porzeczki. Gotować 30 min na wolnym ogniu. Co jakiś czas przemieszać.
  • 2. Następnie , powstałą pulpę przetrzeć przez sito do drugiego garnka. Robi to się bardzo szybko, ponieważ skórki są rozgotowane.
  • 3. Do przetartej masy dosypać cukier i zagotować. Gorąca masą napełniać czyste słoiczki i odwracać do góry dnem. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować