Rolada drożdżowa z miodem i kakao

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ograniczyłam do minimum cukier w tych roladach, abym mogła dać córeczce coś słodkiego, ale też bez zbędnych wyrzutów sumienia i udało się:) Polecam

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 3 rolady
    Ciasto:
    150g serka waniliowego np. Danio
    450g mąki
    25g drożdży
    100ml mleka
    8 łyżek oleju
    1 łyżka cukru
    4 łyżki miodu
    1 jajko

    Nadzienie:
    Na każdą roladę po 4 – 5 łyżek miodu oraz po 3 – 4 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Strucla Desery

Rolada drożdżowa z miodem i kakao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozetrzeć z cukrem. Serek delikatnie podgrzać w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki połączyć razem i zarobić gładkie, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości na ok. 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto ponownie krótko wyrobić, podzielić na trzy części i rozwałkować na prostokąty. Każdy polać miodem, dokładnie go rozsmarować po cieście i posypać kakao. Zwinąć rolady i każdą owinąć w papier do pieczenia. Piec przez ok. 20 – 30 minut w 180 stopniach, do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Kakao Miód Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować