Rolada drobiowa z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo lubimy fasolkę szparagową i często wykorzystuję ją jako nadzienie np.do rolady lub roladek. W sezonie warto wykorzystać świeżą.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
    200 g żółtej fasolki szparagowej ( u mnie mrożona)
    pół papryki zielonej i czerwonej
    180 g mozarelli
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Rolada drobiowa z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rolada drobiowa z fasolką szparagową 1. Filety rozbij przez folię, przypraw solą, pieprzem i rozciśniętym przez praskę czosnkiem. Fasolkę ugotuj na pół miękko w lekko osolonej wodzie, osącz. Papryki pozbaw gnazd nasiennych i pokrój w paski. Filety rozłóż tak, aby nachodziły na siebie i tworzyły duży płat. Na nim rozłóż obok siebie  osączoną fasolkę, paski papryki i mozarellę, pokrojoną w słupki. Zroluj w roladę za pomocą papieru do pieczenia ( w razie konieczności zepnij wykałaczkami).
  • 2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż roladę z obu stron. Następnie przełóż do naczynia do zapiekania i polej tłuszczem z patelni. Piecz pod przykryciem ok.50 minut w 180 st. Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryj, by mięso się zrumieniło. Podawaj z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować