Rolada wieprzowa faszerowana fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Doskonały przepis na roladę z łopatki wieprzowej nadziewana fasolką szparagową .Spróbuj koniecznie. Jest to danie efektowne i nieskomplikowane w przygotowaniu.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • łopatka wieprzowa bez kości 1 kg
    przyprawa do pieczeni wieprzowej 1 opakowanie
    musztarda sarepska 2 łyżki
    oliwa z oliwek 4 łyżki
    czerwona papryka słodka mielona 1 łyżeczka
    czosnek 2 ząbki
    listek laurowy 3 sztuki
    tymianek świeży kilka gałązek
    fasolka szparagowa zielona 3 garście
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada wieprzowa faszerowana fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płat mięsa myjemy i osuszamy . Do miseczki wlewamy oliwę ,dodajemy musztardę , zmiażdżone ząbki czosnku, przyprawę do pieczeni, mieszamy i smarujemy mięso ,przekładamy do naczynia ,dodajemy listek i gałązki tymianku i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
  • 2. Na drugi dzień fasolkę myjemy i przelewamy wrzątkiem .Następnie przekładamy do miski z lodowatą wodą .
  • 3. Mięso przekładamy na blat, układamy fasolkę ,zawijamy, roladę ściskamy sznurkiem.Zawijamy w folię aluminiową .
  • 4. Układamy w szklanym naczyniu ( lub na blaszkę ).
    Pieczemy około 1,5 godziny w 200 stopniach ,następnie odwijamy z folii i 10 minut pieczemy z funkcją góra ,wtedy rolada ładnie się przyrumieni.
  • 5. Roladę podajemy pokrojoną na plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować