Rogaliki z borówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże rozpuszczamy w zimnym mleku. Z mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia ,margaryny , rospuszczonych drożdży ,jajek ,cukru waniliowego i soli wyrabiamy ciasto . Gotowe owijamy w ścierkę i wkładamy do lodówki na 2,3 godziny .
CIASTO ROZDŹIELIĆ NA 2 CZĘSCI (lub więcej )ROZWAŁKOWAĆ CIASTO NA GRUBOŚĆ 3 mlm W KSZTAŁCIE KOŁA ,NASTĘPNIE PODZIELIĆ NA 12 CZĘŚCI (w kształcie trójkąta ) FORMOWAĆ RÓŻKI WKŁADAĆ DO KAŻDEGO BORÓWKĘ .PIEC NA NATŁUSZCZONEJ BLASZE POSYPANEJ MĄKĄ BLASZE W TEMPERATURZE 180c* PIEC 20 MINUT
Porady
ROGALIKI MOŻNA ROBIĆ Z DŻEMEM LUB INNYMI OWOCAMI WEDŁUG GUSTU SMACZNEGO
Komentarze