ROGALIKI Z BORÓWKĄ

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

PRZEPYSZNE ROGALE ROZPŁYWAJĄCE SIĘ U USTACH

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mąki , 250 g margaryny, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia , 50 g drożdży ,5 łyżek mleka ,2 jajka , 2 op cukru waniliowego , szczyptę soli, borówka ,cukier puder do posypania rogalików
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Ciastka

Rogaliki z borówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuszczamy w zimnym mleku. Z mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia ,margaryny , rospuszczonych drożdży ,jajek ,cukru waniliowego i soli wyrabiamy ciasto . Gotowe owijamy w ścierkę i wkładamy do lodówki na 2,3 godziny .
    CIASTO ROZDŹIELIĆ NA 2 CZĘSCI (lub więcej )ROZWAŁKOWAĆ CIASTO NA GRUBOŚĆ 3 mlm W KSZTAŁCIE KOŁA ,NASTĘPNIE PODZIELIĆ NA 12 CZĘŚCI (w kształcie trójkąta ) FORMOWAĆ RÓŻKI WKŁADAĆ DO KAŻDEGO BORÓWKĘ .PIEC NA NATŁUSZCZONEJ BLASZE POSYPANEJ MĄKĄ BLASZE W TEMPERATURZE 180c* PIEC 20 MINUT

Porady

ROGALIKI MOŻNA ROBIĆ Z DŻEMEM LUB INNYMI OWOCAMI WEDŁUG GUSTU SMACZNEGO

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować