Reniferki dla niejadków

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Czego człowiek nie zrobi, żeby małe dzieci zjadły "cokolwiek" w czasie świąt? Aby zachęcić dzieci, zrobiłam ziemniaczane reniferki, które zjadły z apetytem :)))

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 duże ziemniaki;
    - 1 puszka marchewki z groszkiem i kukurydzą;
    - 2 pomidorki koktajlowe;
    - kilka kawałków fasolki szparagowej z puszki;
    - sól, pieprz;
    - paluszki solone;
    - majonez opcjonalnie.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Reniferki dla niejadków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie przez około 30 minut. Od razu po wyjęciu z wrzątku, polewamy zimną wodą.
  • 2. Warzywa z puszki podgrzewamy w małym garnuszku, odcedzamy.

    Ciepłe jeszcze ziemniaki obieramy, przekrawamy i wydrążamy nieco miąższu (nie wyrzucamy, odkładamy na bok), aby powstał "dołek". Uzupełniamy go ciepłymi warzywami, solimy i przykrywamy miąższem z ziemniaka.

    Warzywa możemy wymieszać z majonezem tworząc sałatkę.
  • 3. Reniferka ozdabiamy zielonym groszkiem (oczy), pomidorkiem (nos), fasolką (brwi lub uszy - zależy jak widzą to dzieci) oraz paluszkami (poroże). Podajemy jeszcze ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować