Czegóż nie robi się dla swoich kochanych niejadków, trzeba się nieźle nagłówkować aby coś pożywnego przemycić. W tym wydaniu mam mięso indyka w postaci gałeczek, czy kuleczek smażonych na maśle klarowanym.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
500g mięsa z piersi indyka + 1 jajko + sól, pieprz + posiekana natka pietruszki + 2 łyżki dobrej bułki tartej
bułka tarta własnej produkcji do obtoczenia
masło klarowane do głębokiego smażenia
kolorowe dodatki do przystrojenia dania :)
Gałeczki mięsne dla niejadków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięsko zmielić, połączyć z pozostałymi składnikami, gotowe formować w małe kuleczki i smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym do lekkiego zrumienienia.
Takie gałeczki można ulepszyć dodając ser kozi, lub orzechy, lub szpinak, wszystkie pomysły dozwolone oby tylko polubił to nasz niejadek :)
Komentarze