Gałeczki mięsne dla niejadków

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Czegóż nie robi się dla swoich kochanych niejadków, trzeba się nieźle nagłówkować aby coś pożywnego przemycić. W tym wydaniu mam mięso indyka w postaci gałeczek, czy kuleczek smażonych na maśle klarowanym.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g mięsa z piersi indyka + 1 jajko + sól, pieprz + posiekana natka pietruszki + 2 łyżki dobrej bułki tartej
    bułka tarta własnej produkcji do obtoczenia
    masło klarowane do głębokiego smażenia
    kolorowe dodatki do przystrojenia dania :)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gałeczki mięsne dla niejadków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięsko zmielić, połączyć z pozostałymi składnikami, gotowe formować w małe kuleczki i smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym do lekkiego zrumienienia.
    Takie gałeczki można ulepszyć dodając ser kozi, lub orzechy, lub szpinak, wszystkie pomysły dozwolone oby tylko polubił to nasz niejadek :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować