Razowe pierogi z kapustą i marchewką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

ciasto z mąki razowej. Ciasto z takiej mąki jest troszkę inaczej i ostrożnie należy dodawać wodę, bo mąka różnie ją wchłania. Do ciasta farsz z kapusty białej i marchewki i przepyszne i lekkie pierogi gotowe. Z podanych składników wyszło mi 31 pierożków po 50 kcal jeden. Świetnie smakują z kiełkami. Serdecznie polecam:)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Farsz:
    400 g kapusty białej
    140 g marchewki
    100 g pora
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżka słodkiego sosu chili
    Sól pieprz do smaku
    Ciasto:
    320 g mąki razowej
    2 łyżki oleju
    Ok. 300 ml gorącej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Razowe pierogi z kapustą i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz :
    Do pojemnika blendera z ostrzami przełożyć białą kapustę i zmiksować. To samo zrobić z marchewką i porem.
    Rozgrzać olej na patelni i wrzucić wszystkie warzywa. Dusić warzywa do miękkości. Doprawić solą i pieprzem oraz sosem chili. Wymieszać. Po 2 minutach zdjąć z ognia. Ostudzić.
  • 2. Ciasto:
    Do miski przełożyć mąkę, dodać olej i stopniowo wlewać wodę. Wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 20 minut.
    Wykonanie:
    Ciasto rozwałkować, ale niezbyt cienko, bo będzie się rwać przy klejeniu pierogów. Wycinać kółka o średnicy 9 cm. Nakładać po łyżce farszu i lepić pierogi.
    Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 2- 3 minuty od wypłynięcia.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka razowa Marchewka Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować