Racuchy z ciasta piwnego z rybą

  • wyświetlono: 217 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Tak przygotowane racuchy posmakują fanom ryb. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu danie.

123
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

500 g. filetów ryby np. dorsza
sól i pieprz cytrynowy do smaku
Ciasto:
1 szklanka mąki
1 jajko
1/2 szklanka piwa
2 szczypty soli
1 łyżka oleju
Dodatkowo:
tłuszcz do smażenia
papierowy ręcznik do osączenia

Sposób przygotowania przepisu:

Racuchy z ciasta piwnego z rybą

  • jk1. Filety ryby kroję na kawałki, posypuję solą i pieprzem, odstawiam. Składniki ciasta miksuję, ciasto powinno być gęste. Kawałki ryby zanurzam w cieście, smażę z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, osączam na papierowym ręczniku. Podaję od razu np. z sosem czosnkowym w towarzystwie warzyw.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybaracuchy
 

Komentarze

Podobne przepisy

Racuchy bananowe

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Racuchy z bananami

Racuchy często robię na piątkowy...

ryba w cieście z cukinią

Dodane przez: PolskaGotuje

Ryba w cieście z cukinią

Ryba w chrupiącym, drożdżowym cieście...

golonka

Dodane przez: Marica738

Piwne golonko z wolnowara

Uwielbiam golonkę w każdej postaci,...

Racuchy dyniowe z jabłkami

Dodane przez: Jaga85

Racuchy dyniowe z jabłkami

Racuszki zachwycają nie tylko smakiem....

Ryba w cieście z pysznym ryżem

Dodane przez: ilka_86

Ryba w cieście z pysznym ryżem

Bardzo smaczne, a zarazem eleganckie...

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Dodane przez: danusia19671

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Szybkie i smaczne racuszki dla...