Racuchy z ciasta piwnego z rybą

  • wyświetlono: 324 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Tak przygotowane racuchy posmakują fanom ryb. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu danie.

123
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

500 g. filetów ryby np. dorsza
sól i pieprz cytrynowy do smaku
Ciasto:
1 szklanka mąki
1 jajko
1/2 szklanka piwa
2 szczypty soli
1 łyżka oleju
Dodatkowo:
tłuszcz do smażenia
papierowy ręcznik do osączenia

Sposób przygotowania przepisu:

Racuchy z ciasta piwnego z rybą

  • jk1. Filety ryby kroję na kawałki, posypuję solą i pieprzem, odstawiam. Składniki ciasta miksuję, ciasto powinno być gęste. Kawałki ryby zanurzam w cieście, smażę z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, osączam na papierowym ręczniku. Podaję od razu np. z sosem czosnkowym w towarzystwie warzyw.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybaracuchy

Komentarze

Podobne przepisy

image-1t5voc2

Dodane przez: xamelka1

Ryba z brokułami w cieście francuskim

Francuskie ciasto uwielbiam więc...

Racuchy bananowe

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Racuchy z bananami

Racuchy często robię na piątkowy...

Racuchy dyniowe z jabłkami

Dodane przez: Jaga85

Racuchy dyniowe z jabłkami

Racuszki zachwycają nie tylko smakiem....

ryba w cieście z cukinią

Dodane przez: PolskaGotuje

Ryba w cieście z cukinią

Ryba w chrupiącym, drożdżowym cieście...

Maślankowe racuchy z jabłkami

Dodane przez: Karolina Snowarska

Maślankowe racuchy z jabłkami

Pyszne, delikatne i puszyste maślankowe...

Racuchy z pieczarkami i cebulą

Dodane przez: mechashefa

Racuchy z pieczarkami i cebulą

Pyszne racuchy na słono, które...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE