racuchy drożdżowe z jabłkami

4 (1 ocen)

  • 40 min

Śniadanie we dwoje, poobiedni deser? bądź podwieczorek z dzieciakami? NIE MA NIC prostszego! Pysze drożdżowe racuchy z jabłkami w kształcie serc

  • 40 min

Składniki:

  • Z podanych proporcji wychodzi 8 serc o wymiarach 11x10cm.

    8 czubatych łyżek mąki pszennej
    1 łyżka ekstraktu waniliowego
    1 łyżka ksylitolu (można zastąpić cukrem)
    szczypta soli
    15g drożdży
    250ml mleka
    1 jabłko
    olej kokosowy do smażenia (można zastąpić innym)
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy drożdżowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy ksylitol, sól i ekstrakt waniliowy. Mleko podgrzewamy, gdy będzie ciepłe rozpuszczamy w nim drożdże, dolewamy wszystko do miski i dokładnie mieszamy wszystkie składniki łyżką. Dostawiamy nasze racuchy na ok. 30 minut. Po tym czasie, dodajemy pokrojone w kostkę jabłko i smażymy na oleju kokosowym na złoty kolor. Podajemy

Porady

Do smażenia swoich racuchów możesz użyć dowolnej formy sylikonowej, a gdy nie masz specjalnych foremek racuchy nakładaj na patelnię łyżką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować