Quiche ze szpinakiem i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 55 min

Świetna pożywna zapiekanka z warzywami na ciepło

  • 55 min

Składniki:

  • ciasto francuskie nie mrożone 275 g
    szpinak mrożony 400 g
    2 jajka wiejskie
    3 ząbki czosnku
    1 duża cebula
    150 g zielonych oliwek wydrylowanych
    śmietanka słodka 3 łyżki
    sól morska do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Dania główne Quiche Jajko

Quiche ze szpinakiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie farszu 1. Cebulę i czosnek obrać ,cebulę pokroić w piórka a czosnek przecisnąć przez praskę,wszystko razem zeszklić na rozgrzanym oleju około 3 minuty,dodac rozmrożony szpinak i przesmażyc wszystko razem 5 minut.Doprawiając solą i pieprzem do smaku.
  • 2. Do miski wbić jajka ubić na pianę ze śmietanką ewentualnie doprawić do smaku szcyptą kucharka,dodać do masy jajecznej przestudzony farsz szpinakowy,oraz dołożyć osączone z zalewy zielone oliwki.
  • gotową masę wylewamy na podpieczone ciasto 3. Okrągłą formę do tarty o śr 24 cm wylepić ciastem francuskim i wstawić do nagrzanego do 190 * piekarnika i lekko podpiec około 5-6 minut,podpieczone ciasto wyjać wylać masę szpinakową i wstawić ponownie do piekarnika zmniejszajac temperaturę do 170* i piec jeszcze 30 minut. Wyjąć podawać ciepłe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować