Mazurek kajmakowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

ciasto bardzo kruche, masa kajmakowa i orzechy tworzą cudowne połączenie.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 220g mąki
    100 masła
    50 g cukru pudru trzcinowego
    1 cukier waniliowy
    1aromart waniliowy
    masa kajmakowa
    rożne orzechy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Mazurek

Mazurek kajmakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy przesianą mąkę ,dodajemy masło, cukier waniliowy, aromat żółtko, sól. Zagniatamy ciasto kruche, zawijamy w folie i wstawiamy do lodówki na noc. Wyjmujemy ciasto, rozwałkowujemy wycinamy kształt jajka. Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia Jan Niezbędny układamy na papierze i pieczemy około 10-20 minut do zarumienienia w temp 180 stopni. Po przestudzeniu ciasta wierzch smarujemy masą kajmakową robimy dekoracje z różnych orzechów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa kajmakowa Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4 (7 ocen)

Zdobywca nagrody

mazurek kajmakowy

4 (7 ocen)

Zdobywca nagrody

Mazurek kajmakowy

mariosylwia :-) Gorąco polecam (-: 1 min

To może cię zainteresować