Mazurek kajmakowy

  • wyświetlono: 806 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

ciasto bardzo kruche, masa kajmakowa i orzechy tworzą cudowne połączenie.

gofry wytrawne (1 of 1)-9
  • 6 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

220g mąki
100 masła
50 g cukru pudru trzcinowego
1 cukier waniliowy
1aromart waniliowy
masa kajmakowa
rożne orzechy

Sposób przygotowania przepisu:

Mazurek kajmakowy

  • 1. Do miski wsypujemy przesianą mąkę ,dodajemy masło, cukier waniliowy, aromat żółtko, sól. Zagniatamy ciasto kruche, zawijamy w folie i wstawiamy do lodówki na noc. Wyjmujemy ciasto, rozwałkowujemy wycinamy kształt jajka. Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia Jan Niezbędny układamy na papierze i pieczemy około 10-20 minut do zarumienienia w temp 180 stopni. Po przestudzeniu ciasta wierzch smarujemy masą kajmakową robimy dekoracje z różnych orzechów.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Wielkanocmasa kajmakowamazurek

Komentarze

Podobne przepisy

Mazurek pomarańczowo - kajmakowy

Dodane przez: kada

Mazurek pomarańczowo - kajmakowy

Cudownie kruchy, łączy w sobie...

Mazurek orzechowo- kajmakowy

Dodane przez: rzelkazag

Mazurek orzechowo- kajmakowy

Po raz pierwszy wykonałam mazurka...

Mazurek serowo kajmakowy na herbatnikach

Dodane przez: bienpyt

Mazurek serowo-kajmakowy na herbatnikach

Mazurek inaczej, taki trochę inny,...

MAZUREK  MLECZNO - KAJMAKOWY

Dodane przez: Mariola123

MAZUREK MLECZNO - KAJMAKOWY

Mazurek kajmakowy to jeden z najbardziej...

mazurek

Dodane przez: bieniaszka

Mazurek porzeczkowo-kajmakowy

Doskonały wypiek na wielkanocny...

mazurek

Dodane przez: bunia24

Różano-kajmakowy mazurek mojej mamy.

Najpyszniejsze ciasto Wielkanocne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE