Pulpety w sosie pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Pyszne pulpety w aromatycznym sosie pieczarkowym. Można je podać z kaszą gryczaną lub ziemniakami. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na pulpety :
    25 dag mięsa mielonego
    1 średnia cebula
    1 ząbek czosnku
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    2 łyżki oleju - do smażenia
    Na sos :
    20 dag pieczarek
    1 łyżka masła
    2 szklanki wody
    0,5 szklanki śmietanki 30 %
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pulpety Sos pieczarkowy

Pulpety w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki na pulpety wkładamy do miski i dokładnie mieszamy. Z masy mięsnej formujemy pulpety. Jeśli masa jest za sucha dolewamy kilka łyżek wody. Pulpety obsmażamy na rozgrzanym oleju.
    Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. W międzyczasie obieramy pieczarki i kroimy w kostkę, smażymy na maśle przez około 5 minut.
    Do gotującej się wody wkładamy pulpety i pieczarki, gotujemy przez 10 minut, wsypujemy przyprawy i wlewamy śmietanę, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować