Pulpety w sosie koperkowo - kurkowym

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszne, lekkie, nieskomplikowane danie dla każdego.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    1 namoczona większa bułka
    1 większa posiekana i zrumieniona cebula
    2 ząbki przeciśniętego czosnku
    1 jajko
    sól, pieprz mielony do smaku
    mąka do obtoczenia pulpetów
    woda z dowolnymi przyprawami do gotowania pulpetów
    sos :
    wywar z ugotowania pulpetów
    200 g kurek
    1 większy pęczek posiekanego koperku
    1 łyżka mąki roztrzepana dokładnie w 200 ml śmietanki UHT 18 %
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpety w sosie koperkowo - kurkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmielone z bułką mięso, wymieszać z jajkiem, zrumienioną cebulą, czosnkiem i przyprawami.
    Wyrabiać ręcznie kulki, obtaczać w mące i wrzucać na wrzątek doprawiony ulubioną przyprawą, wyjąć po 15 minutach od wypłynięcia.
    Do wywaru dodać posiekane kurki i koperek, doprawić do smaku, zagęścić śmietaną z mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Kurki

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować