Pulpety w sosie chrzanowym

4.99 (175 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

w sam raz na obiad ;)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
    mała cebula
    2 ząbki czosnku
    kajzerka
    jajko
    bułka tarta
    sól, pieprz, natka pietruszki
    Sos chrzanowy:
    2 szkl wody
    2 czubate łyżki chrzanu tartego
    sól, pieprz
    ząbek czosnku
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.99 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pulpety 1. Pulpeciki: Cebulę posiekać i zeszklić na łyżce oleju, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Czosnek przepuścić przez praskę. W misce dokładnie połączyć wszystkie składniki. Formować niewielkie kulki i układamy w garnku na parze mniej wiecej tak około 20 minut powinny być gotowe .
  • pulpeciki 2. Sos chrzanowy:
    Wodę zagotować dodać chrzan i przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić i chwilę gotować. W niewielkiej ilości wody rozprowadzić mąkę i wlać do sosu.. Do sosu wrzucić uparowane pulpety i jeszcze tak około 50 sekund razem gotować .

Porady

Pulpety podaje z ryżem i buraczkami ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować