Pstrąg pieczony z koperkiem i cytryną

4.5 (197 ocen)

Pstrąg upieczony w taki sposób jest bardzo smaczny i aromatyczny, w przeciwieństwie do smażonego nie zawiera tłuszczu więc mamy dietetyczne danie, często przyrządzam go na piątkowy obiad.

Składniki:

  • 2 oczyszczone pstrągi
    1 cytryna
    Pół pęczka kopru
    Przyprawa do ryb
    Sól, pieprz
    100 gram masła
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg pieczony z koperkiem i cytryną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone pstrągi dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wierzch lekko nacinamy. Środek ryby oprószamy solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb . Do środka wkładamy po 50 gram masła oraz gałązki kopru. Cytrynę sparzamy, kroimy w plasterki, wkładamy do środka. Pstrągi przekładamy do naczynia żaroodpornego, wierzch posypujemy przyprawą do ryb, układamy gałązki kopru oraz plasterki cytryny. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować