Przekąska z faszerowanej cukinii

4.5 (170 ocen)

Przekąska która smakuje za równo na ciepło jak i zimno. Prosta w przygotowaniu a jaka smaczna :)

Składniki:

  • 2 proste cukinie
    200g. pieczarek
    1 duża biała cebula
    100g sera żółtego
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1/2 łyżeczki:
    soli , pieprzu , chili
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki Przekąski

Przekąska z faszerowanej cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wydrązona cukinia 1. Z cukinii odkrawamy końce przekrawamy na pół.
    Wydrążamy środki za pomocą małego nożyka i łyżeczki.


  • farsz 2. Miąższ kroimy drobno.
    Pieczarki i cebulę obieramy , kroimy w małą kosteczkę.
    Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Na patelni rozgrzewamy masło , wkładamy miąższ z cukinii , pieczarki oraz cebulę.
    Smażymy składniki na rumiano , doprawiamy.
    Wyłączamy gaz , dodajemy ser żółty , mieszamy.
  • grillowane cukinie 3. Do wydrążonych cukinii nakładamy ścisło farsz.
    Patelnię grillową rozgrzewamy ( ew. zwykłą) grillujemy cukinię z każdej strony do miękkości. ( dzięki dużej ilości sera żółtego farsz ładnie przyklei się do cukinii i nie będzie wypadał nawet po ostygnięciu)
  • 4. Usmażone/grillowane cukinie zdejmujemy z patelni , kroimy w plastry ok 1cm.
    Podajemy same lub z ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować