Przekąska z tortilli

4.48 (159 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybka, łatwa a przede wszystkim podzielna przekąska. Ma tylko jedną wadę - można ją jeść w nieskończoność ;)

  • 30 min

Składniki:

  • Opakowanie tortilli (8 placków, o średnicy ok. 20 cm)
    Ćwiartka kapusty pekińskiej
    Szczypiorek
    Pół średniej papryki czerwonej
    2 opakowania śmietankowego serka do smarowania (np. Almette, Twój Smak)
    ok. 400 g polędwicy łososiowej (można zastąpić inną szynką lub łososiem)
Wystaw ocenę:

4.48 (159 ocen)

Przekąska z tortilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowane składniki 1. Kapustę siekamy jak najdrobniej, a paprykę kroimy w małe, jak najcieńsze paseczki. Szynkę zostawiamy w całych plastrach.
  • Placek smarujemy serkiem 2. Każdy placek smarujemy z jednej strony serkiem.
  • Składniki ułożone na tortilli 3. Na posmarowanym placku układamy kolejno: posiekaną kapustę, paprykę, szczypiorek, a następnie kładziemy plastry szynki.
  • Tortilla przygotowana do krojenia 4. Placek zwijamy dosyć ciasno, a następnie kroimy w plastry równej szerokości. Ja kroiłam plastry ok. 1 cm i wyszło mi ok. 60 sztuk przekąsek, nie wliczając brzegów które zjadałam ;)
  • Gotowe przekąski 5. Każdy paseczek, zaraz po ukrojeniu przekłuwamy wykałaczką, aby lepiej się trzymał. Smacznego!

Porady

Składniki można zmieniać wedle uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować