Princessa

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Piekę ją dla córek, które nie lubią ciast z owocami.

Składniki:

  • Biszkopt: 8 jajek
    ● 24 dag cukru
    ● 3 łyżki oliwy
    ● 1,5 łyżeczki proszku do piecz.
    ● 2 szkl. mąki
    ● 2 wafelki w czekoladzie.
    Poncz: 5 łyżeczek kawy rozpuszcz.
    ● po 7 łyżeczek cappuccino rumowego i cukru
    ● 200 ml wody.
    Krem: 2 serki homog. wanil.
    ● 1/2 l śmietany 30-proc.
    ● po 2 łyżki cukru i cukru pudru
    ● 3 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Princessa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy. Żółtka ucieramy
    z cukrem, dodajemy
    oliwę, mąkę z proszkiem
    i pianę z białek Wlewamy do
    formy 24x40 cm. Pieczemy
    około 40 minut w 180 °C.
  • 2. Poncz: kawy i cukier rozpuszczamy
    w wodzie.
  • 3. Żelatynę z cukrem rozpuszczamy.
    Śmietanę ubijamy
    z cukrem pudrem, dodajemy
    serki i zimną żelatynę.
  • 4. Biszkopt kroimy na pół,
    nasączamy ponczem. Obydwie
    warstwy smarujemy kremem,
    składamy. Na wierzch
    ciasta ścieramy wafelki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować