Potrawka ryżowa z dorszem

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Lekki pomysł na rybę z orientalna nutą :)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 g ryżu
    150 g fileta z dorsza
    100 g szparagów
    1/2 małej marchewki
    kawałek czerwonej papryki
    100 cukinii
    kawałek pora
    1 ząbek czosnku
    3 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki sosu teryiaki
    2 łyżki sosu słodkie chili
    przyprawa do ryb
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb Dania z ryżem Potrawka

Potrawka ryżowa z dorszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko (na 1 część ryżu 2 części wody). Warzywa pokroić i poddusić kilka minut, a następnie dodać pokrojoną w kostkę rybę oprószoną przyprawą i całość podsmażyć około 5 minut. Sos sojowy, sos teryaki i sos chili wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Warzywa wymieszać z ryżem i sosem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Szparagi Ryż Sos sojowy Sos teriyaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować