Potrawka makaronowa z pieczarkami i brokułem.

5 (1 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

smaczne, lekkie , łatwe w przygotowaniu pachnące latem danie obiadowe.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 200 g makaronu świderki
    4-5 średnich pieczarek
    1 mniejszy brokuł
    2 młode średnie marchewki
    1 mała cebula
    pęczek świeżej natki
    100 ml śmietany 30- proc.
    3-4 łyżki oliwy
    sól morska
    pieprz czarny świeżo zmielony
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Cannelloni

Potrawka makaronowa z pieczarkami i brokułem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić.
    Brokuła podzielić na różyczki i obgotować na półtwardo w osolonej wodzie. Pieczarki opłukać pod bieżąca wodą i posiekać w półplasterki.
    Cebulę obrać , pokroić w kostkę.
    Marchewkę pokroić w plasterki.
    Na patelni z oliwą podsmażyć pieczarki i cebulę. Dodać marchewkę ,podlać wodą i dusic około 10-12 minut.
    Następnie dodać brokuła a na sam koniec makaron.
    Potrawę doprawić śmietaną i dusić około 5 minut, aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i oprószyć obficie świeżą posiekana natką ,wymieszać.-
    smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Brokuły Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować