Potrawka dyniowa z fasolką i ryżem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne danie. Przygotowane na piersi z indyka z dynią, fasolką szparagową i brązowym ryżem. Polecam na obiad lub kolację.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g piersi z indyka
    1 łyżeczka soli do mięsa
    1/2 łyżeczki pieprzu do mięsa
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    200 g brązowego ryżu
    3 szkl wody
    350 g dyni
    150 g fasolki szparagowej
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    2 listki laurowe
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    kurkuma
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryżem Dania z indyka

Potrawka dyniowa z fasolką i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę. Pokrojone mięso przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy.
    Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
    W garnku rozgrzewamy masło i wkładamy mięso, cebulę, czosnek i smażymy przez kilka minut. Wlewamy wodę i wsypujemy ryż, gotujemy i mieszamy. Dynię obieramy i kroimy w kostkę, myjemy. Fasolkę czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki, myjemy. Pokrojone warzywa, ziele angielskie i listki laurowe dokładamy do garnka, gotujemy. Gotowe danie doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Ryż brązowy Dynia Zielona fasolka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować