Zupa dyniowa z fasolką szparagową i papryką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną zupę dyniową. Przygotowana na skrzydełkach drobiowych z dynią i fasolką szparagową oraz słodką papryką.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 skrzydełek drobiowych
    250 g marchewek
    250 g dyni
    1 czerwona słodka papryka
    350 g ziemniaków
    300 g fasolki szparagowej
    2,5 l wody
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    przyprawa do zupy do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa z dyni

Zupa dyniowa z fasolką szparagową i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy i osuszamy, wkładamy do gotującej się wody. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w talarki i dodajemy do garnka. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wkładamy do wody i myjemy.
    Czyścimy fasolkę i kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do wody i myjemy. Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, myjemy.
    Paprykę myjemy i osuszamy z wody, kroimy wzdłuż i usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę.
    Pokrojone warzywa dokładamy do garnka i dodajemy ziele angielskie.
    Gotujemy do miękkości. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować