Zapraszam na pyszną zupę dyniową. Przygotowana na skrzydełkach drobiowych z dynią i fasolką szparagową oraz słodką papryką.
1 godz. 10 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
8 skrzydełek drobiowych
250 g marchewek
250 g dyni
1 czerwona słodka papryka
350 g ziemniaków
300 g fasolki szparagowej
2,5 l wody
kilka ziarenek ziela angielskiego
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do zupy do smaku
Zupa dyniowa z fasolką szparagową i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka myjemy i osuszamy, wkładamy do gotującej się wody. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w talarki i dodajemy do garnka. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wkładamy do wody i myjemy.
Czyścimy fasolkę i kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do wody i myjemy. Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, myjemy.
Paprykę myjemy i osuszamy z wody, kroimy wzdłuż i usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę.
Pokrojone warzywa dokładamy do garnka i dodajemy ziele angielskie.
Gotujemy do miękkości. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Komentarze