Pomidorowa zupa z młodej kapusty

3 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zupa ze świeżymi pomidorami, młodymi ziemniakami, marchewką i kapustą, które zostały podsmażone na maśle.
Delikatna, można powiedzieć " soczysta".
Jej przygotowanie nie zajmuje więcej niż 30 minut a smak nie zostawia nic do życzenia.
Tą zupą będą zachwycenia mali i dorośli, minimum składników a maksimum smaku :)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    2 cebulki dymki
    2 młode marchewki
    1 młoda pietruszka
    4 mięsiste pomidory
    5-6 młodych ziemniaków
    1 pęczek kopru
    2l. rosołu drobiowego lub bulionu warzywnego
    250 ml przecieru pomidorowego ( najlepiej domowego)
    sól
    pieprz
    3 łyżki masła klarowanego
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa zupa z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w kostkę.
    Obrane marchewki i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokroić w średniej wielkości kostkę.
    Pomidory sparzyć, obrać także pokroić.
    Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła klarowanego,zeszklić cebulkę,dodać kapustę oraz marchewkę, pietruszkę i ziemniaki.
    Gdy warzywa zmiękną dołożyć pozostałą łyżkę masła,pomidory oraz drobno posiekany koperek, smażyć kolejne 5 min.
    Do warzyw wlać rosół oraz przecier.
    Doprawić solą i pieprzem.
    Gotować kolejne 10-15 min do całkowitej miękkości warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Młoda kapusta Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować