Pomidorowa z serkiem topionym

4.49 (169 ocen)

Coś na przełamanie rutyny - pomidorowa inaczej

Składniki:

  • 3 skrzydełka z kurczaka
    1 op. pomidorów niekrojonych z bazylią
    1 marchewka
    1 mała pietruszka
    1/4 małego selera
    biała część z małego pora
    1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka przyp. Specialite z susz. pomidorami Kamis
    10 dag serka topionego
    ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyłam, porozkrawałam na części zalałam 1,5 l wody, zagotowałam i odszumowałam.Dodałam oczyszczone i umyte warzywa i przyprawy.
  • 2. Gotowałam 25 minut, po czym usunęłam jarzyny a do wywaru dodałam koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki (kilka zostawiłam do dekoracji) i pokrojony serek.Wszystko zmiksowałam.
  • 3. .Wstawiłam na gaz jeszcze na 5 minut, dodając odłożone pomidory.Na dnie miseczki ułożyłam całe pomidory. Zalałam je zupą. Oddzielnie podałam groszek ptysiowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować