Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

4.98 (198 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min

Klasyczna pieczarkowa z makaronem zagęszczona serkiem topionym o smaku borowikowym-pycha!

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na 4 osoby:
    1 mała kostka wieprzowa np. od schabu
    1 marchewka
    1 mała pietruszka
    1/2 pora
    1/4 małego selera
    liść laurowy
    ziele angielskie
    2 kostki rosołowe
    sól, pieprz
    300 g pieczarek
    100 g sera topionego o smaku borowikowym
    natka pietruszki do posypania
    50 g grubego makaronu (u mnie kokardki)
Wystaw ocenę:

4.98 (198 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa pokroić na drobno, kostkę umyć,dodać przyprawy i kostki rosołowe zalać wszystko 2 l wody i ugotować wywar. Kość wyciągnąć
    Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry, dorzucić do wywaru i gotować ok 10 min. Serek topiony pokroić na kawałeczki i dodawać do gotującej się zupy, aż do całkowitego rozpuszczenia. Ewentualnie doprawić solą lub pieprzemNa koniec wrzucić makaron, przykryć pokrywką i już nie gotować, po 10 min makaron powinien być dobry. (jeżeli byśmy gotowali go w zupie stanie się miękki, rozlazły, a zupa za gęsta). Podawać posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować