Zupa borowikowa z serkiem topionym

4.98 (185 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min
  • Dla 4 osób

Pachnąca lasem, aromatyczna, pyszna.

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 150 g borowików
    3 ziemniaki
    1 marchewka
    1 mała cebula
    200 g serka topionego
    1 liść laurowy
    2-3 kulki ziela angielskiego
    1 łyżka masła klarowanego
    tymianek
    pieprz
    sól
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.98 (185 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa borowikowa z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby, jeśli mrożone to rozmrozić, pokroić w plastry. Podsmażyć razem z pokrojoną cebulą, na maśle. Doprawić tymiankiem, pieprzem i solą.
  • 2. W garnku zagotować ok. 1.5 litra wody. Ziemniaki i marchewkę pokroić, dodać przyprawy i chwilę razem gotować.
  • 3. Podsmażone grzyby dodać do garnka i gotować do miękkości warzyw.
  • 4. Do miski włożyć ser, rozgnieść widelcem, dodać trochę gorącej zupy i mieszać do rozpuszczenia. Wlać do garnka z zupą i zagotować. Doprawić do smaku pieprzem i solą . Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować