Zupa pomidorowa na bogato

0 (0 ocen)

  • 30 min

Gęsta,pożywna zupa pomidorowa na chłodniejsze dni z dodatkiem zielonego groszku i makaronu.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 średnie żeberka wieprzowe
    1 marchewka
    1 mały seler
    1 cebula
    2 ziemniaki
    2 duże pomidory
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    Sól, pieprz do smaku
    100 g drobnego makaronu(u mnie muszelki)
    100 g zielonego groszku z puszki
    Natka pietruszki

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: mięso opłukać, zalać wodą(około 1,5 l), dodać szczyptę soli i gotować pod przykryciem. W połowie gotowania dodać marchewkę, ziemniaki, seler, cebulę - gotować do miękkości. Następnie wyjąć mięso z zupy, dodać sparzone gorącą wodą i obrane ze skórki oraz pokrojone w cząstki pomidory, gotować około 10 minut. Całość zmiksować, dodać koncentrat pomidorowy i groszek konserwowy, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem, ewentualnie uzupełnić przegotowaną wodą(zupy ma być około 1,5 l, jest gęsta).Osobno ugotować makaron. Mięso oddzielić od kości, podzielić na małe cząstki, dodać do zupy. Na talerze rozlać zupę, dodać makaron, udekorować listkami pietruszki oraz marchewką.

Porady

1. do zupy można dodać 2-3 łyżki czerwonej fasoli 2.zupę możemy dodatkowo posypać parmezanem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować