Zupa pomidorowa na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: mięso opłukać, zalać wodą(około 1,5 l), dodać szczyptę soli i gotować pod przykryciem. W połowie gotowania dodać marchewkę, ziemniaki, seler, cebulę - gotować do miękkości. Następnie wyjąć mięso z zupy, dodać sparzone gorącą wodą i obrane ze skórki oraz pokrojone w cząstki pomidory, gotować około 10 minut. Całość zmiksować, dodać koncentrat pomidorowy i groszek konserwowy, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem, ewentualnie uzupełnić przegotowaną wodą(zupy ma być około 1,5 l, jest gęsta).Osobno ugotować makaron. Mięso oddzielić od kości, podzielić na małe cząstki, dodać do zupy. Na talerze rozlać zupę, dodać makaron, udekorować listkami pietruszki oraz marchewką.
Porady
1. do zupy można dodać 2-3 łyżki czerwonej fasoli
2.zupę możemy dodatkowo posypać parmezanem.
Komentarze