REKLAMA

Zupa pomidorowa na rosole

wyświetlono: 55831 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 5

Pyszna zupa z kawałkami pomidorów :)

opublikowany: 01.02.2014
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 500 ml rosołu (może być z kostki)
    15 dag mrożonej włoszczyzny (słupki lub paski)
    1 puszka pomidorów krojonych
    1/2 szklanki śmietanki 12%
    1 płaska łyżeczka cukru
    1 liść laurowy
    3 ziarenka ziela angielskiego
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    posiekana zielona pietruszka
Ocena:

(średnia 5 z 176 głosów)

Posiłek:

Jak zrobić Zupa pomidorowa na rosole?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół zagotowujemy z listkiem laurowym i zielem angielskim. Wrzucamy mrożoną włoszczyznę i gotujemy 10 minut pod przykryciem.
  • 2. Dodajemy pomidory z puszki i płaską łyżeczkę cukru, solimy do smaku. Gotujemy kolejne 10 minut. Zestawiamy z ognia, wlewamy śmietankę, przyprawiamy odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
  • 3. Podajemy z ugotowanym oddzielnie makaronem lub ryżem, albo bez dodatków. Posypujemy posiekaną zieloną pietruszką.

Porady

Z podanej ilości składników otrzymamy 3-4 porcje.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

test.-Zupa pomidorowa na rosole w/g Reni 123 Dodane przez: Babcia Tereska
pomidorowa na rosole Dodane przez: Ania79
Zupa pomidorowa na rosole Dodane przez: atusia
Zupa pomidorowa Dodane przez: kulinarnagosia

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: kuchenny świat

Zupa pomidorowa na rosole

Poniedziałkowa zupa pomidorowa na rosole. Do zupy dodałam makaron który mi został z poprzedniego dnia.

kategoria: Zupy opublikowany: 01.12.2017 | wyświetlono: 642 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Zupa pomidorowa na rosole

...

kategoria: Zupy opublikowany: 02.12.2013 | wyświetlono: 2229 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 2

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE