Polędwiczki w takim sosie są bardzo smaczne i aromatyczne, podałam je z kopytkami dyniowymi, uważam że najbardziej pasują. Polędwiczki lubię pod każdą postacią, są smaczne i szybkie do przyrządzenia.
Polędwiczki w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki kroimy w plastry, lekko rozbijamy dłonią, na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, obsmażamy mięso na rumiany kolor. W garnku zagotowujemy niewielką ilość wody z listkami laurowymi, zielem angielskim oraz domową jarzynką, przekładamy mięso i dusimy na małym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy chrzan, doprawiamy do smaku solą, chwilę jeszcze podgrzewamy. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną z niewielka ilością wody, wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku świeżo mielonym czerwonym pieprzem.
Komentarze