Polędwiczki drobiowe z warzywami

4.5 (182 ocen)

Delikatne i kruche mięso drobiowe z nutą słodkiego posmaku. Do tego dodatek uduszonych warzyw, ryż i obiad w pełni gotowy!

Składniki:

  • 5 polędwiczek drobiowych
    1 łyżka przyprawy owocowo-warzywnej
    1 łyżeczka miodu
    Przyprawa do mięsa
    ½ czerwonej papryki
    1 cebula
    7 pieczarek
    1 szklanka wody
    Sól
    Pieprz
    Słodka czerwona papryka
    100 g ryżu
    Olej do smażenia
    Natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Polędwiczki drobiowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą owocowo-warzywną, przyprawą do mięsa. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę oraz paprykę. Gdy zmiękną dokładamy mięso. Przesmażamy kilka minut. Dodajemy miód oraz pieczarki. Gdy wszystko się przesmaży podlewamy wodą. Doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką czerwoną papryką. Podajemy z ugotowanym ryżem. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować