Polędwiczki w sosie z ciecierzycą i chili

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

To danie można uznać jako danie świąteczne, jest aromatyczne, pikantne, syte i do tego bardzo smaczne.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    150 g polędwicy wieprzowej
    puszka ciecierzycy
    1 mała papryczka chili
    2 ząbki czosnku
    mała cebula
    1 szklanka gorącej wody lub bulionu
    1 łyżeczka suszonej papryki
    1/2 łyżeczki majeranku
    sól
    pieprz
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczki w sosie z ciecierzycą i chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwice kroimy na plasterki, przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozdrzewamy olej i obsmażamy polędwiczki dwóch stron, zdejmujemy z patelni. Na pozostałym tłuszczu, szklimy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy odsączoną z zalewy ciecierzycę i drobno posiekane chili, podlewamy wodą i dusimy przez 5 minut, następnie łyżką rozcieramy część ciecierzycy. Do sosu wrzucamy polędwiczki, przyprawiamy papryką, majerankiem i solą. Całość dusimy do miękkości przez 10 min.
    Podajemy z kaszą kuskus.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Mięso Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.29 (221 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Polędwiczki z indyka w sosie własnym

4.29 (221 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Polędwiczki z indyka w sosie własnym

smak i uczucie Szybki i smaczny obiad. 45 min

To może cię zainteresować