Polędwiczki w sosie myśliwskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyszczamy z błonek, kroimy w plastry i lekko dłonią rozbijamy. Wlewamy sos sojowy, solimy, mieszamy i odstawiamy na godzinę.
Po tym czasie każdy kawałek mięsa panierujemy w sosie myśliwskim i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
2.Na drugiej patelni typu Wok lub brytfannie gotujemy 2 szklanki wody. Mięso przekładamy do wody i gotujemy do chwili, kiedy będzie miękkie.
Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obraną i drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i w pół plasterki ogórki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3.Na koniec mięso łączymy z grzybami, chwilkę gotujemy.
Danie gotowe.
Smacznego.
Komentarze