Polędwiczki w sosie porowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Polędwiczki wieprzowe uważane są za jedną z najsmaczniejszych i najbardziej wartościowych części półtuszy wieprzowej. Polędwiczki w sosie porowym to zachwycająca propozycja dla wielbicieli potraw mięsnych. Zobacz, jak przygotować danie, koniecznie dodaj musztardę francuską, która nadaje wyrazistego smaku i sprawia, że potrawa jest smaczna.

  • 40 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • 1 puszka brzoskwiń
    • Mąka pszenna do panierki
    • Olej do smażenia
    • 2 ząbki czosnku
    • 250 g śmietany 30%
    • 100 g sera żółtego w plastrach
    • 2 łyżki musztardy francuskiej
    • 1 por
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki w sosie porowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.

    2. Na środku każdego plastra mięsa, układam brzoskwinie i półplasterka żółtego sera.
  • mięso 2. 3. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w mące pszennej, smażę na rozgrzanym oleju.
  • sos 3. 4. Na drugiej patelni na rozgrzanym oleju, smażę drobno pokrojony czosnek oraz pokrojonego w półplasterki pora.
    5. Wlewam śmietanę, dodaję musztardę francuską, wsypuję sól oraz pieprz, gotuję około 10 minut.
  • danie 4. 6. Sos łączę z roladkami.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować