Polędwiczki w porach

4.49 (186 ocen)

  • 60 min

Wspaniała potrawa dla osób, które lubią polędwiczki

  • 60 min

Składniki:

  • 4 małe polędwiczki
    2 duże pory
    2 łyżki musztardy francuskiej
    1 łyżka płynnego miodu (np. akacjowego)
    4 łyżki oliwy z oliwek
    sok wyciśnięty z pół cytryny
    1 łyżka grubo zmielonego kolorowego pieprzu
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Polędwiczki w porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory oczyścić, naciąć wzdłuż i rozdzielić liście. włożyć do wrzącej wody i zaparzać 1 minutę w lekko osolonej wodzie. Pory odcedzić i osuszyć.
  • 2. Polędwiczki oczyścić, umyć i osuszyć. Musztardę francuską połączyć z miodem, kolorowym pieprzem oraz sokiem z cytryny. Mięso dokładnie posmarować marynatą i wstawić na noc do lodówki.
  • Polędwiczki w porach 3. Każdą polędwiczkę owinąć ściśle liśćmi pora. Żaroodporne naczynie posmarować lekko tłuszczem, później ułożyć polędwiczki.. Polędwiczki posmarować oliwą z oliwek i zapiekać 45 minut w 180 stopniach pod przykryciem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować