ZUPA Z MIĘSEM MIELONYM

4.5 (145 ocen)

  • 40 min

Zupa smaczna i uważam, że przy smaku każdej osoby

  • 40 min

Składniki:

  • 0,5 kg. mięsa mielonego
    0,5 kg pieczarek
    1-2 kostki rosołowe
    około 1-2 litra wody
    2 pory pokrojone w talarki
    3 serki topione o smaku śmietankowym
    śmietana
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować z kostkami rosołowymi. Mięso mielone uformować w małe kuleczki i wrzucić je do gotującej się wody z kostkami rosołowymi. Po ponownym zagotowaniu dodać por, pieczarki i dalej gotować, następnie dodać 3 serki topione o smaku śmietankowym. Po rozpuszczeniu serków topionych doprawić pieprzem, papryką słodką lub ostrą w zależności jak kto woli oraz ziołami prowansalskimi.
    Wyłączyć z gazu i wlać 200 ml. śmietany
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować