PUSZYSTY SERNIK Z CZEKOLADĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sernik przyjemny i smaczny na każdą okazję.:)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie (z biedronki)
    MASA SEROWA:
    60dkg. sera mielonego
    8 dkg. masła
    12 dkg. cukru
    2 żółtka
    3-4 łyżki mleka
    1 budyń śmietankowy
    wanilia
    rodzynki, skórka pomarańczy

    POLEWA:
    4 łyżki masła
    4 łyżki mleka
    4 łyżki kakao

Puszysty sernik z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto wyłożyć na blaszce skropionej wodą i piec 8 minut w 220 stopniach w piekarniku.
    Ser utrzeć z masłem, cukrem i żółtkami. Budyń rozprowadzić w mleku dodać do masy serowej.
    Wsypać rodzynki i wanilię oraz skórkę pomarańczy. Masę wylać na podpieczone ciasto francuskie.
    Piec jeszcze 45 minut w 200 stopniach w piekarniku.
    Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy